ICOMs nye pris for bærekraftig utvikling i museene

Alle ICOM medlemmer er nå velkommen til å søke på ICOM Award for Sustainable Development Practice in Museums, den første globale prisen som anerkjenner innovative initiativer og eksemplariske museumspraksiser innen bærekraftig utvikling. Ved å søke får museene mulighet til å vise sitt bidrag til bærekraftig utvikling og Agenda 2030 til et globalt publikum.

I tråd med ICOMs 2019 Kyoto Resolution On sustainability and the implementation of Agenda 2030 og ICOM Strategic plan, bidrar prisen med å styrke ICOMs engasjement for bærekraftig utvikling.

Som global organisasjon, ønsker ICOM å demonstrere de ulike måtene museumssektoren bidrar til bærekraftig utvikling, og inspirere museer og museumsprofesjonelle over hele verden til å starte eller styrke sin innsats med bærekraftig utvikling i praksis.

Innsendte bidrag vil bli behandlet av en internasjonal jury på grunnlag av de fem dimensjonene av Agenda 2030 og bærekraftsmålene: People, Planet, Prosperity, Peace and Partnership.

Overrekkelsen av prisen vil finne sted under ICOMs generalforsmaling i Dubai 2025.

Hvem kan søke?
Museer som er ICOM medlem innenfor årene 2023 og 2024 kan sende inn bidrag til prisen.

Dersom museet ikke er medlem:

Museer innenfor kategori 1 og 2 må det først innvilges medlemskap hos dets nasjonale komité (Norsk ICOM). Deretter kan søknad sendes inn sammen med innmeldingssøknad og kvittering for betalt medlemsavgift.

Museer innenfor kategori 3, 4 og 5 kan søke ved at et individuelt ICOM medlem kan søke på prisen på vegne av museet de arbeider for med vedlegg Letter of Support fra institusjonen de representerer.
Det vil være åpent for å sende inn søknader mellom mars-september 2024. Søknadsskjemaet vil bli publisert på ICOMs nettsider.

Les mer om prisen og søknadsprosessen her

 

Legg igjen en kommentar